Юлиан Софрониев

Основател и главен изпълнителен директор, Biodit Global Technology

Юлиан е успешен предприемач с повече от 20 години опит в бизнеса, продажбите, мениджмънт, стратегическо развитие и инвестиции. Понастоящем е главен изпълнителен директор на Biodit, високотехнологична българска компания, която разработва и произвежда най-съвременните системи за сигурност, контрол на достъпа и работното време, базирани на биометрична идентификация.

Юлиан е набрал повече от 1,7 милиона евро за компанията Biodit, която има множество международни награди за своите иновативни продукти. Мисленето извън рамките на Юлиан довежда до подготовката на компанията за първоначално публично предлагане на Българска фондова борса в края на 2018 г. Biodit е първият технологичен стартап в България, който изпълнява такава стратегия, а също и първата компания, които се възползва от ваучерната система за МСП, въведена от българското правителство.

Юлиан е и собственик на две от водещите застрахователни посреднически компании в България – Brand INS и Brand Affinity Management Service, които той изгражда от нулата. На 25-годишна възраст и преди основаването на Biodit, Brand Ins и Brand Affinity, Юлиан става най-младият директор на автомобилното застраховане в Armeec Insurance. По време на неговия мандат той успява да изгради успешен екип, който да изведе Армеец до челното място в автомобилното застраховане в България.

Юлиан споделя опита и визията си на технологични събития, както и е ментор на следващо поколение от основатели. Негова страст са технологиите, стартиращите фирми, инвестициите и е активен ангел инвеститор. В свободното си време се отдава на четене, туризъм и спорт.

Други лектори